Zaterdag 18 November 2017

Terwijl een stoomboot vanuit Spanje in Nederland aankwam, waren erbij vijf toppers de gedachten even niet aan de goedheilig man. Het geen waar zij aan dachten was voetballen, scoren en winnen!

In de bossen bij Oisterwijk ligt het complex van Taxandria, waar we vandaag te gast waren. Op het hoofdveld tegenover de kantine waren 4 velden naast elkaar uitgezet. Het team van vandaag bestond uit  Kenny, Dezz, Santino, Lorenzo en Davino.

Tijdens de teambespreking werden de wissels en het strijdplan verteld. De dag ervoor hadden we op training geleerd om in een ruit te spelen, dit zouden we ook vandaag gaan toepassen.

De eerste wedstrijd mochten we direct tegen het thuis spelende team aantreden op veld één. Het was kobaltblauw tegen het mooie donkerblauw van Reeshof. Het was een spannende pot wat op en neer golfde. We bleven scherp en pakte goed onze mannetjes op. Beide teams scoorde één keer wat resulteerde in een gelijkspel 1-1.

Partij nummer twee op veld twee, tegenstander was SvSSS M3. Wederom tegen een tegenstander met een lichtere kleur blauw. Na de klasse inspanning van vorige wedstrijd klapte we er direct op tegen SvSSS. Binnen enkele minuten stonden we al met 2-0 voor, maar dit was niet genoeg we wilden meer doelpunten. Het lukte ons als team inderdaad om er nog drie bij in te schieten, maar we waren zo bezig met doelpunten maken dat we onze verdedigende taken niet allemaal op pakten.  We kregen er nog twee om onze oren.  Uitslag een overwinning met 5-2

Voor de derde partij moesten we weer terug naar veld één. Deze keer niet tegen een tegenstander met blauwe shirts, maar met een wit shirt en rode broek. We speelden de wedstrijd namelijk tegen ZIGO. Het was wederom een spannende wedstrijd, die zich voornamelijk afspeelde op de helft van de tegenstander. Kenny zorgde achterin voor rust en ramde alle ballen naar voren. Helaas wisten we niet te scoren en de tegenstander ook niet, hierdoor was het tweede gelijkspel van de dag een feit. Het was een zeer sportieve wedstrijd ondanks het harde spel van beide kanten. Uitslag 0-0.

Veld vier was het toneel voor de vierde wedstrijd tegen SVSSS M4, die uiteraard aantraden in een blauw tricot. Volgens mij hadden ze vernomen dat we hun clubgenootjes hadden verslagen en zinde ze op revanche. Door een onoplettendheid stonden binnen de kortste keren met 0-1 achter. We bleven geconcentreerd voetballen, echter was SvSSS simpel gezegd beter. Door goed op de man te spelen hebben we de schade kunnen beperken tot 0-3. Dus helaas vandaag ook nog een verliespartij.

Na de wedstrijden hebben we nog lekker een beker ranja gedronken en voor de ouders een bakje koffie of thee. Wederom gaan de complimenten naar onze vijf kanjers. Jullie hebben vandaag als team geopereerd en geknokt als leeuwen. Daarnaast hebben jullie Reeshof weer op een sportieve manier geprofileerd.

Komende vrijdag geen training, maar een hoop plezier, want ja de pieten en sint zijn weer hier.
Dus ik zeg toch vrijdag allemaal, met snoepgoed, misschien een cadeautje en een hoop kabaal.