Beste leden,

Vanavond was Virgil van Dijk op de club. Dat is voor een enkeling een moment geweest om nooit te vergeten en voor velen een teleurstelling gebleken. We willen graag toelichten hoe dit allemaal is ontstaan en wat er mis is gegaan. Eind vorige week zijn wij benaderd door Nike of we mee wilden werken aan een bezoek van Virgil van Dijk aan onze club. Nike maakte een film met hem en ze wilden graag een ontmoeting met twee jeugdteams in leeftijd van 12-13 jaar. Men kwam bij ons uit in verband met onze relatie met Nike en Voetbalshop. De idee was een korte ontmoeting op het veld met die twee teams voor wat opnames en daarna zou er (beperkt) tijd zijn voor het maken van foto’s in de kantine. Hij zou er om 18:00 uur zijn en tot 20:00 uur blijven. In het weekeinde zijn de filmcrew en zijn management op de club geweest en is dit alles nog eens doorgenomen. Voorwaarde was dat de kantine leeg zou blijven, omdat de spelers van de twee teams daar met Virgil geïnstrueerd zouden worden. Op zich een super mooie kans en gelegenheid zo’n grote speler naar SV Reeshof te halen en van dichtbij te zien.

De filmcrew zou om 17:30 uur op de club zijn en Virgil om 18:00 uur. Om 18:15 uur kregen we bericht dat hij verlaat was bij opnames op een andere locatie en dat hij er pas om 19:00 uur zou zijn. Wij hebben dat toen buiten kenbaar gemaakt. Uiteindelijk verscheen hij om 19:30 uur en vanaf dat moment werd ons gemeld dat ze alleen in de kantine met de spelers van de twee teams opnames zouden maken. Ze hadden geen tijd meer voor iets anders want Virgil moest door naar Zeist (zo werd ons gemeld). Virgil is over het veld gelopen richting de kantine en daar was natuurlijk een enorm gedrang. Zijn management wilde hem daarna niet meer naar buiten hebben en hij moest van de beveiliging via de achterdeur vertrekken en zo is dat ook gebeurd.  Voor het toegezegde fotomoment met onze leden was al helemaal geen gelegenheid meer.

Binnen hebben een twintigtal kinderen van JO12 en JO13 een gesprek met hem gehad en zij hebben daar erg van genoten. Dat is ze natuurlijk enorm gegund, maar het weegt wat ons betreft niet op tegen de teleurstelling van alle anderen, veroorzaakt door het feit dat hij anderhalf uur later kwam dan aan ons was gemeld. Dat samen met het verschrikkelijk slechte weer en het feit dat we de kantine niet mochten openstellen, betekent dat het voor de meesten op een enorme teleurstelling is uitgedraaid. Onze excuses daarvoor, al was het voor iedereen die dit mogelijk heeft proberen te maken een situatie van overmacht.

Nogmaals onze excuses. Een aantal mensen heeft zich enorm ingespannen om hier voor iedereen iets heel moois van te maken, maar dat is helaas niet gelukt. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het helaas soms ook te mooi om waar te zijn.

Bestuur SV Reeshof
Wilan van Kuijk